El Jutjat Penal 1 de Manresa ha absolt els quinze motards que fa dos anys i mig es van barallar en una trobada motorista a la capital del Bages. La sentència assenyala que no s'ha pogut demostrar que les 21 armes que es van trobar al lloc dels fets s'haguessin utilitzat durant la disputa i afegeix que, per aquest motiu, els implicats no poden ser condemnats per un delicte de participació en baralla tumultària, com pretenia la fiscalia. El jutge retreu als Mossos i a la Policia Local que concloguessin que les armes pertanyien als acusats basant-se en suposats testimonis que no van arribar a identificar.

Els fets van tenir lloc el 17 de març del 2013, a les 10 del matí, al pati de l'Escorxador de la plaça Bages de Manresa. La sentència únicament considera provat que els quinze processats, de les colles Rebels d'Artés i Pawnes de Terrasas, van participar en una baralla, que es van colpejar mútuament. Només dos d'ells van resultar ferits molt lleus, sense que es conegui qui va ser l'autor de les lesions.

La resolució també constata que, posteriorment, tant al pati com a l'exterior, la policia va trobar sis navalles, sis punys americans, quatre tubs metàl·lics, dos esprais de defensa, un ganivet, un mosquetó i una defensa extensible.

Però, després del judici, que es va celebrar el 2 de novembre passat, el jutge no ha considerat provat que aquests elements perillosos haguessin estat utilitzats durant la baralla pels acusats. Per aquest motiu, els absol a tots del delicte de participació en baralla tumultuària, pel qual s'enfrontaven a nou mesos de presó. Segons la sentència, un dels requisits perquè es compleixi aquest delicte és que s'utilitzin instruments que posin en perill la vida o la integritat de les persones (encara que no les facin servir tots els implicats), cosa que, segons el magistrat, no ha quedat demostrada en aquest cas.

A més, el jutge també absol l'únic dels processats que s'enfrontava a una pena més elevada, de dos anys i nou mesos de presó, Antonio V. C., a qui la fiscalia acusava d'haver posseït algunes de les armes. La sentència tampoc no ha considerat provat aquest fet.