L'alcalde de Navarcles, Llorenç Ferrer, i l'institut de la població han aportat a la jutge tres informes en què defensen la bona conducta del navarclí de 18 anys que el juny passat va ser detingut pels Mossos acusat d'haver agredit un agent a la rodalia de La Carpa del Riu de Manresa, després que el confonguessin erròniament amb un lladre. El jove, que presentava diverses lesions després de la detenció, va denunciar abusos dels agents, i tres d'ells van acabar imputats per la jutge. El noi també està imputat per atemptat a l'autoritat.

En un informe aportat al Jutjat d'Instrucció número 3 de Manresa, al qual ha tingut accés aquest diari, l'alcalde Llorenç Ferrer fa constar que "conec personalment el jove i la seva família", i assegura que "em consta que és un jove que sempre ha mostrat un comportament correcte i normal".

Segons afegeix, "no consta en els nostres arxius policials cap incident en el qual estigui implicat, per la qual cosa puc informar del seu bon comportament com a ciutadà". En aquest sentit, aporta un informe de la Guàrdia Municipal que certifica que "el comportament i conducta del jove cap als agents sempre ha estat correcta".

Al seu torn, el director de l'institut de secundària de Navarcles, Josep Sánchez, i la cap d'estudis, Laura Soler, també han lliurat al jutjat un document on fan constar la bona actitud que va tenir el jove quan cursava l'ESO al centre.

En l'escrit, asseguren que "podem certificar la seva impecable conducta. La seva actitud davant els companys, els professors i el centre mateix és un exemple a seguir, no tan sols per la seva completa absència de conflictes, sinó per la gran mostra de respecte que va mostrar al llarg de tota la seva escolarització a l'institut".