Una vintena de representants del sindicat CCCOO es tancaran durant dotze hores a la presó de Lledoners com a mesura de protesta per la falta de personal tant al centre penitenciari bagenc com a la resta de presons catalanes. La tancada començarà dilluns vinent a les 10 de la nit i acabarà l'endemà a les 10 del matí, i es produirà a la zona d'oficines de Lledoners, amb l'objectiu de no interferir en la vida penitenciària del centre.

En un comunicat, el sindicat denuncia "la crònica manca de personal a Lledoners, que es remunta a la inauguració l'any 2014 de la presó Puig de les Basses de Figueres i la marxa d'un bon nombre de funcionaris a aquest centre". Segons afegeix, "en els darrers mesos s'està arribant a una situació límit, fet que posa en risc la seguretat i la integritat personal dels funcionaris". Segons explica el sindicat, l'equip de director va decidir no substituir la totalitat de 20 vacants i a aquest fet s'hi suma, a més, "una política de gestió de personal restrictiva i temerària per part de l'equip directiu del centre".

Per exemple, segons denuncia CCOO, Lledoners ha mantingut departaments com el d'ingressos i el d'infermeria, amb la presència d'un sol funcionari. A més a més, la direcció "fa un ús continu del concepte de necessitats de servei. Això suposa, per exemple, canvis de servei que es notifiquen el dia abans de la seva realització". El sindicat afegeix que "la complicadíssima situació de Lledoners pel que fa a dotació de personal" també és traslladable a altres centres penitenciaris, com Puig de les Basses.