Pels voltants de les dues del migdia ha quedat restablert el trànsit a la carretera C-55 a l'altura de Sant Vicenç de Castellet en ambdós sentits de la marxa. En direcció Barcelona el trànsit s'ha reobert als veicles a les dues i deu minuts, mentre que en sentit Manresa ho ha fet a dos quarts de tres. El Servei Català de Trànsit ha informat que, un cop recuperada la normalitat, s'han baixat de nou les barreres de la C-16, aixecades durant l'afectació.

El d'aquest dimarts ha sigut un nou matí de cues a la C-55., ja que des de primera hora s'ha hagut de tallar la via a l'altura de Sant Vicenç de Castellet, al pk 19,7, i en sentit Manresa per poder retirar una grua que treballava en les obres i que ha bolcat. Com a conseqüència, s'han generat retencions en aquest punt en tots dos sentits de la marxa i s'ha activat el protocol per desviar la circulació per la C-16.

Segons ha informat Trànsit, primer s'han aixecat les barreres de l'autopista a Sant Vicenç en sentit nord donat que la via s'ha tallat en un primer moment només en aquest sentit. Més tard, però, pels volts de les 7.50 h, els Mossos han hagut de tallar completament la C-55 i en haver-se acumulat més de cinc quilòmetres de retencions en sentit sud, s'ha procedit a desviar el trànsit que circulava cap a Barcelona per la C-16 també.

A les 11 h, han quedat obertes les barreres de l'autopista tant a Sant Vicenç com al peatge troncal i en tots dos sentits per tal de descongestionar el trànsit.

El col·lapse derivat del tap ha afectat la C-55, on s'han generat cues de més de deu quilòmetres, però també a l'accés de l'autopista on s'han acumulat dos quilòmetres més des de Monistrol, a la C-58 fins a Vacarisses, a la carretera del Pont de Vilomara, a la ronda de Manresa i als accessos de la ciutat, sobretot a la zona nord on hi ha la rotonda dels Dolors, la Pujada Roja i la carretera de Vic.

Cues al tram per accedir a la C-16 des de Monistrol. Firma: David Bricollé

A hores d'ara, continua tallada la C-55 pels treballs de retirada de la grua. El SCT ha informat que les barreres de la C-16 romandran aixecades tot el matí mentre duri el tall a la C-55. Així mateix, també ha explicat que els usuaris desviats ho han de comunicar al personal del peatge si volen que no se'ls cobri.

L'accident ha coincidit amb la visita del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a Manresa, per tal de reunir-se amb els representants del Consorci Viari del Bages. L'estat actual de la C-55 ha sigut un dels temes de conversa de la reunió, després de la qual el diritgent socialista ha reclamat mesures serioses i urgents a la Generalitat per tal de desencallar els problemes de circulació en aquest punt.

La xarxa bull amb el tap de la C-55

La xarxa ha reaccionat amb contundènciaxarxa al col·lapse que s'ha generat aquest matí a la C-55. És dóna la circumstància que en els darrers dies hi ha hagut diversos incidents en aquesta via, fet que ha provocat llargues cues sense que s'hagi encara aportat cap solució per part del Govern de la Generalitat.

Entre les piulades contundents publicades, hi ha la del president d'ERC Bages, Albert Mulero, que ha demanat la dimissió del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.