Els Mossos d´Esquadra van detenir el dia 18 de novembre un home i una dona, de 33 i 28 anys, ell de nacionalitat marroquina i ella de nacionalitat romanesa, veïns de Manresa i Berga, com a presumptes autors de sis delictes de robatori amb força a interior de domicili, dos d´ells en grau de temptativa.

Entre el 17 de setembre i el 4 d´octubre d´enguany, es van produir sis robatoris amb força a l´interior de domicilis al municipi d´Avinyó (Bages). Arran d´aquests fets, els mossos van iniciar una investigació per identificar i detenir els autors.

Els investigadors van esbrinar que els lladres sempre actuaven durant la mateix franja horària i amb un mateix modus operandi. Una dona, amb un nen petit, trucava als timbres de les cases per saber si hi havia algú. Si li obrien la porta, la dona demanava caritat o aliments per al seu fill. Si veia que no hi havia ningú a la casa, dos homes forçaven algun dels accessos i hi entraven a robar.

L´objectiu principal dels lladres era sostreure diners i també joies, que venien en botigues de compravenda d´or.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, els mossos van poder identificar els tres autors dels robatoris i van iniciar una investigació per localitzar-los.

Després de diverses indagacions, el 18 de novembre es va detenir la dona i un dels homes. La investigació continua oberta i centrada en la recerca de la tercera persona implicada.

Els detinguts, amb antecedents, van passar el 21 de novembre a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Manresa, el qual va decretar el seu ingrés a presó.