Un grup de joves va provocar aldarulls aquest dimecres al vespre a Manresa després que la Policia Local detingués un menor d'edat acusat d'atemptat a l'autoritat.

Els fets van tenir lloc als voltants de 2/4 de 7 de la tarda al Passeig Pere III, a l'altura de la plaça de Crist Rei, quan una patrulla va voler identificar un jove que coincidia amb la descripció facilitada anteriorment d'un implicat en una agressió al casc antic de Manresa. El jove, que es trobava dins d'un grup d'uns quinze, en veure's requerit no va fer cas dels agents i es va amagar entre els seus companys per tal de dificultar la tasca policial. El detingut va fer cas omís als policies i va intentar marxar del lloc sense identificar-se, fins que li va ser barrat el pas per un agent. En aquest moment, segons la Policia Local, el jove va respondre donant un cop al policia, motiu pel qual va ser detingut.

Durant la detenció, motivada per atemptat a l'autoritat, un grup nombrós d'una quinzena d'adolescents, que coneixien el detingut, va rodejar la patrulla, que es va haver de refugiar a l'entrada d'un garatge, segons han explicat testimonis a aquest diari. Posteriorment, la patrulla va rebre el suport d'altres dotacions de la Policia Local i dels Mossos, que van dissipar els concentrats i es van emportar el detingut. El jove va ser posat a disposició de la fiscalia de menors.

Els fets van provocar una notable expectació entre els ciutadans que es passejaven per la zona, en ple centre de Manresa. De moment, la Policia Local ha confirmat únicament la detenció per atemptat. Tot i així, quatre dels acompanyants del jove han estat identificats i s'han obert diligències policials contra ells.

La Policia Local també ha informat que, estona després, van rebre diverses trucades de veïns que informaven que el grup que acompanyava el detingut, i que va marxar en direcció la Muralla fent bretolades pel carrer, tombant alguns contenidors i donant cops a cotxes estacionats, dels quals alguns van resultar amb desperfectes.