Convergència de Sant Fruitós de Bages va valorar ahir "satisfactòriament" l'informe municipal sobre el procés de construcció de l'obra investigada pel 3%, el centre cívic Nexe, ja que considera que es demostra que el procés d'adjudicació a l'empresa Grup Soler "es va fer amb tots els paràmetres legals i amb tots els requisits formals", per la qual cosa "tomba les acusacions fetes per l'Ajuntament".

El partit qualifica d'"irregularitats administratives" les anomalies que l'informe ha detectat en la modificació que es va fer del projecte a la recta final, que és el tràmit en el qual se centra sobretot l'auditoria. Unes irregularitats que "Convergència analitzarà amb els seus assessors jurídics per ser els primers interessats que es resolgui qualsevol dubte", assegura. Amb tot, CDC adverteix que l'informe ha estat elaborat "amb tots els documents que el secretari va trobar posteriors a la tinença de l'expedient per part de l'alcalde", Joan Carles Batanés (Gent Fent Poble).

L'informe, que Regió7 va avançar en l'edició de diumenge, considera nul·la la modificació que es va fer del projecte a la part final de l'obra (i que la va fer encarir 34.000 euros) perquè es va fer sense pressupost i es va saltar el procediment legal en diversos aspectes, alhora que assenyala com a responsables diversos tècnics municipals i polítics d'aquell moment. També considera injustificats alguns dels preus, susceptibles de tenir "transcendència penal".