L'atropellament mortal d'un operari de les obres de l'eix Transversal a Manresa, ara fa tres anys, portarà a judici tant el conductor com el cap de seguretat de l'empresa on treballava la víctima, ja que la família l'acusa de no haver-li renovat l'equip reflector i, per tant, de no garantir la seva visibilitat a la carretera. Tant ell com el conductor s'enfronten a una petició de pena de tres anys de presó per un delicte d'homicidi imprudent.

La fiscalia, en canvi, considera que la víctima portava els equips de protecció suficients, per la qual cosa demana l'absolució del director de seguretat. Per la seva banda, creu que el conductor que el va atropellar va cometre únicament una imprudència lleu, per la qual cosa li demana inicialment una multa, una pena que en el judici podria quedar en absolució perquè la revisió del codi penal destipifica penalment les faltes.

El judici, assenyalat al Jutjat Penal número 2 de Manresa, s'havia de celebrar aquesta setmana, però finalment ha quedat suspès perquè l'acusació particular va demanar que s'inclogui l'asseguradora de l'empresa com a responsable civil subsidiària. El cas retornarà ara al Jutjat d'Instrucció número 8 i el judici no es podrà reassenyalar fins d'aquí a uns mesos.

L'accident va tenir lloc el 18 d'octubre del 2012, cap a 1/4 de 8 del vespre, quan ja fosquejava. La víctima era un veí de Súria de 49 anys, Luis Martínez Rodríguez, un operari de les obres de reasfaltatge que s'estava fent a l'eix Transversal (C-25), a Manresa. L'home treballava per a una empresa especialitzada en serveis de viabilitat, Rapagón, subcontractada per la unió temporal de Copisa i Comsa, responsable de les obres.