El fiscal demana penes de fins a dos anys i tres mesos de presó per a tres acusats d'haver entrat a robar en una joieria de Súria, d'on es van endur presumptament nombrosos rellotges i joies i, a més a més, quatre lingots d'or. El judici s'assenyalarà properament al Jutjat Penal 2 de Manresa.

Els fets van tenir lloc la nit del 15 al 16 d'abril del 2014. Segons l'escrit de conclusions provisionals del ministeri públic, els tres acusats, Daniel E., Rafael C. i Víctor M. van entrar a robar a la joieria Vilanova del carrer González Solesio de Súria, després de forçar-ne la porta d'accés.

Un cop a l'establiment, van sostreure presumptament 28 rellotges, 17 cèrcols amb placa d'or, dos parells d'arracades d'or amb un anell i, finalment, quatre lingots d'or de 100, 50, 25 i 10 grams, respectivament. Quan els acusats van ser detinguts, es van poder recuperar una part de les joies.

El ministeri públic considera aquests fets com un delicte de robatori amb força. Com que un dels acusats ja tenia antecedents penals, la fiscalia li demana la pena de dos anys i tres mesos de presó, ja que li aplica l'agreujant de reincidència. Per als altres dos presumptes lladres, els demana un any i mig d'internament.