Els vehicles van col·lapsar la C-16, a l'alçada de Berga, en l'operació sortida del pont de la Puríssima. Els principals problemes es van registrar al Berguedà -on hi havia cues de fins a onze quilòmetres-, però el Servei Català de Trànsit informava de complicacions en algunes de les carreteres més importants del Pirineu.

Els cotxes estaven parats, sobretot, en el punt on l'autovia es converteix en carretera. Un dels punts de la xarxa viària del país que se sol col·lapsar quan per la via hi ha una alta densitat de cotxes. Els cotxes parats anaven en sentit nord, cap als Pirineus, on les pistes d'esquí afronten el primer gran festiu de la temporada.

El Servei Català de Trànsit va cancel·lar els carrils lents entre Berga i Cercs. Les cues van començar a tres quarts de 6 de la tarda i ahir a la nit encara n'hi havia. Els problemes que es van registrar a Berga es van traslladar més tard a altres carreteres pirinenques. A l'alçada de Guardiola de Berguedà hi havia circulació lenta al llarg de dos quilòmetres des de tres quarts de 7 de la tarda. Altres punts on els cotxes circulaves amb problemes van ser a la C-55, a l'alçada del terme municipal de Castellgalí, i en algunes carreteres de la comarca de l'Alt Urgell. Molts dels vehicles que ahir es van desplaçar en l'operació sortida del pont de la Puríssima es dirigien cap al Principat d'Andorra. A la C-145, a Valls de Valira, hi havia cues de fins a dos quilòmetres en direcció al punt fronterer de la Farga de Moles des de tres quarts de 7 de la tarda. Al terme municipal d'Oliana també hi havia cues de quilòmetres en direcció nord.

Demà i dimarts, en l'operació tornada, Trànsit afegirà un carril addicional a la cruïlla d'accessos Berga Sud i Berga Centre.