L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages encarregarà a un arquitecte privat un peritatge que avaluï si tots els treballs que es van pagar durant les obres de construcció del centre Nexe, l'any 2009, van correspondre a actuacions realment executades, i si els preus estaven ajustats o no a dret.

Així ho va anunciar ahir el govern de Sant Fruitós (Gent Fent Poble-PSC) després que l'informe elaborat per una comissió tècnica de l'Ajuntament exposi la necessitat de fer aquest peritatge, ja que l'arquitecte municipal va detectar alguns preus no justificats entre el projecte programat i les obres realitzades, tot i que no va poder abordar el conjunt de la inversió.

En concret, tal com explicava Regió7 el 29 de novembre, el tècnic va constatar "un seguit de manques de correspondència entre el projecte, el certificat i la realitat", discrepàncies que podrien tenir "transcendència penal", va dir. L'arquitecte va assenyalar que el projecte preveia una porta interior, pressupostada en 5.049 euros, que no es va executar. També va considerar que el cost d'unes guies per a unes mampares va ser d'11.600 euros, un valor "per sobre del preu que raonablement cal esperar d'una instal·lació d'aquest tipus". A més, va afirmar que es van certificar dues vegades conceptes similars de connexions a les xarxes d'aigües i electricitat.

Ara, segons va explicar ahir l'Ajuntament, s'encarregarà a un tècnic independent, designat "lliurement" pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, "una anàlisi tècnica més aprofundida de l'expedient, mitjançant un informe pericial".