Veïns del carrer Àngel Guimerà de Sant Vicenç de Castellet, just a l'entrada del poble per la carretera del Pont de Vilomara, denuncien que fa més d'un any i mig que han de conviure amb les molèsties, l'incivisme i la brutícia d'un grup d'okupes en una casa deshabitada del vial. Durant aquest temps, la Policia Local ha acudit vint vegades a l'indret a petició dels veïns, però l'Ajuntament assenyala que el problema no es podrà resoldre fins que no hi hagi una ordre de desallotjament judicial de la casa.

L'immoble en qüestió pertany a una entitat financera i va ser ocupat il·legalment ara fa prop de dos anys. La Policia Local va fer la primera intervenció a l'indret el juliol del 2014, on va fer les primeres identificacions. Des d'aleshores fins ara hi ha identificat un total de catorze persones, que s'hi han anat instal.lant periòdicament, de manera que l'habitatge ha acollit un màxim de nou persones en un mateix moment. Tots ells són de nacionalitat romanesa, excepte una persona que era de nacionalitat espanyola i, segons la Policia Local, es dediquen a la mendicitat per diferents punts de la comarca i de la mateixa població. Actualment, segons les mateixes fonts, hi resideixen cinc persones.

"Tenen la llum punxada a Endesa i, com que a la casa no tenen aigua corrent ni cap altre servei, van a defecar i a orinar als contenidors del carrer o en un camp que hi ha a l'altra banda del carrer", denuncia un dels veïns més directament afectats, Carlos Sánchez. "Moltes vegades, ens trobem els excrements als voltants del contenidor", afegeix. A més, "llencen roba i deixalles al carrer i en aquests mateixos camps, on abans es passejava la gent i ara ja no s'atreveix a caminar-hi ningú", diu. En aquest terreny s'acumulen nombrosos envasos de plàstic d'aigua. D'altra banda, els okupes d'aquesta casa solen estendre la roba neta al filat d'una tanca, al bell mig del carrer.