Un ciclista de Manresa de 45 anys, Juan Manuel P. H., es troba ingressat en estat crític a l'hospital Parc Taulí de Sabadell després d'accidentar-se aquest dijous a la tarda quan baixava en bicicleta per la muntanya del Collbaix, segons han explicat fonts del SEM i de la Policia Local de Sant Joan de Vilatorrada, que va participar en el rescat.

Els fets van tenir lloc a 1/4 de 5 de la tarda a la zona del paratge de Cal Alegre. Un altre ciclista que descendia per una pista forestal del Collbaix es va trobar l'accidentat a terra, inconscient i amb el casc trencat a causa del fort cop al cap que havia patit en caure de la bicicleta. L'home, que anava sol, havia tingut l'accident feia poca estona, ja que, segons es va saber posteriorment, havia sortit de casa seva a primera hora de la tarda.

El ciclista que va localitzar la víctima va trucar immediatament al 112. Fins a la zona s'hi van desplaçar la Policia Local, els Bombers i el SEM Quan van localitzar l'accidentat, va ser atès pel personal mèdic al lloc dels fets. Posteriorment, va ser traslladat en una llitera fins a l'helicòpter del SEM, que va aterrar en un camp. L'home va ser evacuat seguidament a l'hospital Parc Taulí de Sabadell.

Aquest divendres al migdia, el manresà continua ingressat a la UCI del centre vallesà en estat crític, a l'espera de l'evolució que segueixi durnat les pròximes hores. La Policia Local de Sant Joan ha felicitat l'actuació del ciclista, veí del poble, que va avisar de l'accident.