Justícia destina 61 milions d'euros per als procuradors i advocats d'ofici

27.12.2015 | 11:28

El departament de Justícia de la Generalitat, el Consell de l'Advocacia Catalana, i el Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya han signat un acord per a una subvenció per a l'any 2016 per a l'assistència jurídica gratuïta a les persones sense recursos.
El Departament de Justícia destinarà 61 milions d'euros (55 per a advocats i 6 per a procuradors) en concepte de finançament de les actuacions de representació i de defensa segons els mòduls de compensació econòmica, que han augmentat respecte l'any passat en un 1,25 %, i de la despesa de gestió col·legial. D'altra banda, també destinarà gairebé un milió d'euros als serveis d'orientació jurídica. Tanmateix, la despesa final dependrà del nombre d'actuacions que es duguin a terme.
Enguany, el Departament de Justícia ha simplificat al màxim la tramitació de la despesa de gestió col·legial, que l'any vinent se situarà en un total de 3,1 milions d'euros (2,7 milions d'euros per a advocats i 0,4 milions d'euros per a procuradors).
En total, els pagaments mensuals en concepte d'actuacions i gestió se situaran en 4.510.000 euros per a advocats i 489.000 euros per a procuradors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema