Una plataforma de motoristes denuncia la perillositat dels nous guarda-rails de la C-55

La Generalitat ha instal·lat una tanca metàl·lica intermèdia entre Sant Vicenç de Castellet i l'accés a l'autopista

30.12.2015 | 07:42
La tanca que s´ha instal·lat entre Sant Vicenç i Castellbell

La plataforma social Mujeres Moteras, amb seu a Barcelona, ha denunciat la perillositat per als motoristes que, al seu entendre, suposa la nova tanca metàl·lica intermèdia que la Generalitat ha instal·lat a la C-55, en el tram entre Sant Vicenç de Castellet i l'accés a l'autopista, a Castellbell.

Per separar els dos sentits de la circulació en aquest tram, enlloc d'una mitjana de formigó New Jersey, Carreteres ha col·locat una tanca metàl·lica quadrada, situada a uns 50 centímetres d'alçada de l'asfalt. Els pals que subjecten la tanca també són quadrats.

En un escrit al seu portal web, del qual s'ha fet ressó la Plataforma No Més Morts a la C-55, Mujeres Moteras considera que els caires angulars d'aquests elements són un perill per als motoristes que hi puguin impactar per accident, ja que els podrien provocar «amputacions». També lamenta que la tanca no disposi d'una doble protecció. A més, la plataforma afegeix que, en cas que la motocicleta impacti contra la tanca, el motorista podria sortir projectat cap al carril contrari.

La instal·lació d'aquesta tanca s'ha dut a terme els darrers dies durant els treballs que la Generalitat duu a terme entre Manresa i Monistrol per separar els dos sentits de la circulació, amb l'objectiu d'evitar les invasions del carril contrari. En altres trams de la via aquesta separació s'havia fet fins ara amb una mitjana de formigó New Jersey.

La plataforma Mujeres Moteras lamenta que aquesta tanca metàl·lica s'hagi instal·lat precisament en una carretera, la C-55, considerada com una de les més perilloses del país.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema