Un exencarregat de la gasolinera de la Rosaleda, de Sant Fruitós de Bages, serà jutjat el mes que ve a Manresa acusat d'haver-se embutxacat 17.200 euros de les recaptacions diàries, durant els dos mesos que va treballar a l'establiment. La fiscalia demana per al processat, Iván M. B., tres anys de presó per un delicte continuat d'apropiació indeguda.

El judici arriba un any després que l'exencarregada d'una altra gasolinera del Bages, la del Garatge Blau de Manresa, també fos jutjada per un cas molt similar, acusada d'haver-se quedat suposadament 24.000 euros, 7.500 litres de carburant i productes valorats en 17.000 euros. Malgrat que la jutge de Manresa la va condemnar inicialment a tres anys de presó, l'Audiència de Barcelona la va acabar absolent en considerar que el forat econòmic de l'estació responia simplement a un mal control de la treballadora, i no pas a cap apropiació indeguda (vegeu Regió7 del 15 d'octubre).

En el cas de la gasolinera de la Rosaleda, els fets van tenir lloc el juliol i l'agost del 2013, quan l'acusat treballava com a encarregat. Segons l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, Iván M. B. havia d'introduir la recaptació diària en sobres, tot indicant la xifra concreta al corresponent comprovant. Els sobres es col·locaven a la caixa forta fins que eren recollits per una empresa de seguretat, que s'encarregava del seu recompte i ingrés al banc.

L'acusat, segons la fiscalia, o bé deixava d'introduir la recaptació a la caixa forta o, simplement, hi col·locava sobres buits. D'aquesta manera, el ministeri públic assegura que es va embutxacar un total de 17.237 euros, quantitat que va aconseguir presumptament en nou operacions fraudulentes.

Per aquest motiu, la fiscalia demana que el processat sigui condemnat a tres anys de presó per un delicte continuat d'apropiació indeguda i que, a més, retorni els 17.237 euros a l'empresa de la benzinera. El judici se celebrarà al Jutjat Penal número 2 de Manresa, el mateix que ara fa un any va jutjar l'encarregada de la benzinera del Garatge Blau de Manresa.