Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes, un dels quals veí d'Olesa de Montserrat, que presumptament van estafar 7.500 euros a una empresa farmacèutica i a una ferreteria de Sant Joan Despí, de la qual treien material que després revenien en una botiga de segona mà de Martorell.

La policia catalana va detallar ahir que els detinguts són un tècnic de manteniment de la farmacèutica, de 33 anys i veí de Terrassa; un treballador de la ferreteria, de 28 anys i veí de Vallirana; i el responsable de la botiga, de 48 anys i veí d'Olesa de Montserrat.

Tots tres havien creat un entramat per sostreure eines, que es venien en una botiga de segona mà, de manera que se'ls van atribuir els delictes d'estafa i falsedat documental mercantil continuada en el temps.

El grup actuava de la forma següent: el tècnic efectuava compres i comandes fictícies, a càrrec de la farmacèutica, a l'empresa ferretera, on actuava amb total connivència amb un dels treballadors, que manipulava informàticament els albarans amb la finalitat de modificar la data de la compra i el tipus de material que venia.

D'aquesta manera, la farmacèutica pagava factures per material consumible com cargols, discos o panys, però en realitat el jove s'enduia eines de primeres marques com trepants, caladors, radials, serres i, fins i tot, un martell pneumàtic, que després revenia a la botiga de segona mà.

La suma de diners estafats puja a 7.500 euros i, finalment, la detenció dels tres homes, que es va efectuar els dies 17 i 21 de desembre, va quedar sense efecte i estan a l'espera de la cita del jutge.