Interior reclamarà a l'autor del foc de Castellnou els 15.000 euros de l'extinció

02.01.2016 | 07:46

La direcció de Prevenció i Extinció d'Incendis de la Generalitat reclamarà al treballador forestal que va provocar per imprudència un incendi a Castellnou de Bages que pagui els 15.000 euros que va costar l'operatiu d'extinció. Així ho va confirmar ahir a aquest diari el departament d'Interior, després que la sentència no hagi condemnat directament l'acusat a pagar la seva responsabilitat civil.
La resolució, tal com publicava ahir Regió7, condemnava únicament l'acusat en l'àmbit penal, tot establint-li set mesos de presó i una multa de 840 euros (de la qual ja ha pagat 600 euros). Tot i així, no l'obligava a assumir la responsabilitat civil (és a dir, al pagament del cost d'extinció), un fet insòlit judicialment, ja que, tal com van assenyalar ahir fonts jurídiques, habitualment les sentències penals inclouen en la condemna el pagament de la responsabilitat civil. En aquest cas, la sentència, en els seus fonaments de dret, deixava oberta la possibilitat que la Generalitat reclami la responsabilitat civil en un procediment a part. Ahir, fonts d'Interior van confirmar que els serveis jurídics ho faran.
L'incendi es va declarar el 6 de març del 2012 i va cremar 1,88 hectàrees. Segons la sentència, l'acusat, José L.V., va encendre una petita foguera sense mesures de precaució i obviant la prohibició que hi havia en aquelles dates de fer foc al bosc. Per aquest motiu, les flames de la foguera es van estendre a la zona forestal contigua. L'acusat va intentar apagar el foc sense èxit amb una branca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema