L'Ajuntament d'Artés ha rebut uns 200 currículums de candidats a ocupar una de les cinc places de policia local que ha posat en concurs. Els cinc llocs ja existeixen actualment de forma interina, però ara el consistori vol que siguin ocupats per funcionaris per tal de consolidar el cos policial.

L'alcalde d'Artés, Josep Candàliga, explica que "no ens ha sorprès l'alt nombre d'aspirants, perquè en la majoria de convocatòries públiques s'hi presenta normalment molta gent". Segons afegeix, entre els aspirants hi ha persones de diferents punts de Catalunya. "N'hi ha que ja tenen experiència com a policies locals o com a vigilants municipals, d'altres han treballat en el món de la seguretat privada i també n'hi ha alguns sense experiència". Candàliga indica que actualment s'està en la fase d'acceptació i d'admissió dels currículums, i que l'objectiu és que la convocatòria es pugui resoldre cap al proper mes de març.

Actualment, el cos policial és integrat pel caporal i per set agents. D'aquests set, cinc són policies locals en règim interí, i són aquestes places les que s'han posat a concurs per tal que puguin ser ocupades de forma permanent.

Candàliga afegeix que, de moment, la plantilla no augmenta, ja que continuarà sent de vuit policies en total. Tot i així, l'Ajuntament es marca com a objectiu a la llarga incorporar dues places més perquè a tots els torns, a banda del caporal, hi pugui haver dos agents.