Joan Rodó i Rebolleda, propietari fins a la seva jubilació del restaurant El Suís, un dels més populars a Manresa entre els anys cinquanta i els noranta, va morir ahir a l'edat de 86 anys d'una aturada càrdiorespiratòria després d'una llarga malaltia. El comiat se celebra avui a 2/4 d'1 a la sala Montserrat de Fontanova.

Joan Rodó va néixer a Figueres fill d'un represaliat pel franquisme que arribà a ser sotmès a un consell de guerra i condemnat a mort, pena que li fou commutada per vint anys de presó. Els anys quaranta va córrer com a ciclista professional per a clubs catalans i del Rosselló, fins que va decidir emprendre una aventura americana i es traslladà al Brasil. Allà va ser ciclista del club Palmeiras, va recórrer Sud-amèrica i va viure de diversos oficis fins que va tornar a Catalunya el 1956.

Es va instal·lar a Manresa, es va casar amb una filla del propietari del restaurant Suizo, Magdalena Rodà, i en va esdevenir primer cuiner i posteriorment principal responsable. La seva empenta va fer que el local es mantingués durant tres dècades entre els més populars de la ciutat. Va córrer ral·lis, va ser militant de primera hora de CDC i va col·laborar en activitats del ram de l'hostaleria a Manresa. En jubilar-se, el restaurant va esdevenir l'actual Vermell. Era pare de Jordi Rodó, regidor de CiU a l'Ajuntament de Manresa durant el govern de Juli Sanclimens.