Els dos responsables de seguretat dels dos treballadors que van morir fa set anys quan sanejaven una esllavissada a Montserrat evitaran finalment la pena de presó. La fiscalia i les acusacions particulars demanaven inicialment dos anys i mig per als processats, però ahir van acceptar retirar la petició de presó, i substituir-la per una pena de multa, en cas que les asseguradores arribin a un acord amb les famílies de les víctimes pel que fa a les indemnitzacions.

L'accident laboral va tenir lloc el 13 de novembre del 2008. Les dues víctimes, Francisco Salvador Escudero, de 29 anys, veí de Tarragona, i Mustapha Bouazza, de 31 anys i d'Argentona, formaven un dels equips que treballaven a la zona dels Degotalls de Montserrat, sanejant una paret on feia deu dies hi havia hagut una esllavissada. Tots dos van perdre la vida atrapats per una de les roques que intentaven estabilitzar, que es va desprendre de forma sobtada.

Tal com explicava Regió7 el 29 de desembre passat, la fiscalia acusava d'un delicte d'homicidi imprudent els dos caps de les víctimes, Marc J. C., de l'empresa pública Geocat, i Ricard O. A., de l'empresa Inaccés, que executava els treballs. Segons el ministeri fiscal, els acusats no haurien d'haver permès, per seguretat, que les víctimes se situessin a dins de la línia de caiguda de roca.