Els Mossos d'Esquadra investiguen l'autoria d'un robatori a les instal·lacions de Món Sant Benet, que va tenir lloc el cap de setmana passat. Els lladres van entrar a robar en tres dels cinc espais del complex cultural: a La Fàbrica, a la Fundació Alícia i a la torre de l'Amo, precisament els tres llocs de l'equipament que no tenen vigilants de seguretat nocturns.

Els fets van passar durant la nit de dissabte a diumenge, i van ser descoberts l'endemà al matí pels guies culturals i la resta de treballadors de Sant Benet. Els lladres van forçar els accessos de La Fàbrica (on hi ha el centre de recepció de visitants, el restaurant i la botiga), la seu de la Fundació gastronòmica Alícia i la torre de l'Amo. En canvi, no van entrar ni a l'hotel ni al monestir, els dos únics espais de Món Sant Benet que sí que tenen vigilància nocturna.

Els autors del robatori es van endur diners de caixes fortes i també diversos productes de la botiga, tot i que els responsables de Món Sant Benet no van voler donar detalls ahir del robatori. Els Mossos, per la seva banda, van confirmar els fets i van assegurar que la investigació està oberta per detenir els autors dels fets.