L'Audiència de Barcelona ha absolt una agent dels Mossos d'Esquadra d'Olesa de Montserrat que va ser denunciada, juntament amb un altre mosso, per haver vexat verbalment un jove d'origen colombià a la sortida d'una discoteca de Barcelona, en considerar que el relat del noi era inversemblant. El tribunal, però, sí que ha considerat culpable l'altre mosso d'haver agredit a la cara el noi, però també l'ha absolt perquè el cas, ocorregut a l'abril del 2007, ha prescrit a causa de la lentitud de la justícia.

La sala considera provat que el mosso José María M.G., que participava en un dispositiu per controlar la sortida de joves de les discoteques al costat de les Rambles de Barcelona, va conduir un jove a la part posterior d'un furgó policial i, "amb intenció de menyscabar la seva integritat física, li va pegar a la cara i el va fer sagnar".

Però el jutge no creu que ni el mateix agent ni la mosso olesana insultessin el noi. Segons la sala, no es pot determinar "amb claredat i rotunditat" el relat del jove, que va assegurar que els agents li havien suggerit que era un "narcotraficant" pel fet de ser originari de Colòmbia i li havien dit "maricón" i "et fots, vés-te'n al teu país".