Dos caps d'unitat del mòdul de Lledoners on va aparèixer un paquet de droga a la cabina de control dels funcionaris han declarat al jutjat que ja feia temps que sospitaven dels dos presos acusats del tràfic, Jean Carlos E. A. i Yeferson Josué M. H. Tot i així, han afegit que ignoraven completament la suposada participació en els fets del funcionari detingut, Xavier A. E.

Els dos responsables, que eren els superiors jeràrquics del funcionari acusat, han explicat que, anteriorment a la troballa del paquet, havien localitzat a les cel·les diversos papers amb números de compte corrents anotats. Però asseguren que no tenien proves que aquests comptes s'utilitzessin perquè els familiars dels presos consumidors paguessin la droga.

Tal com explicava Regió7 dimecres passat, els Mossos creuen que els dos interns que presumptament distribuïen la droga a dins de la presó, Jean Carlos E. A.. i Yeferson Josué M. H., cobraven dels familiars dels consumidors, que feien transferències bancàries a comptes corrents vinculats als dos acusats. La persona que suposadament introduïa la droga era el funcionari Xavier A. E., que està empresonat de forma provisional per aquests fets des de fa un any.

Un dels caps del mòdul on van ocórrer els fets, el número 7, ha declarat recentment al Jutjat d'Instrucció 6 de Manresa, que porta la investigació del cas. Segons ha explicat davant del jutge, ja feia temps que tenia sospites que els dos interns venien droga, però que no en tenien elements de constància.

Segons la seva declaració, havien trobat a les cel·les dels acusats diversos papers amb números de compte corrent anotats i sospitaven que s'havien d'entregar a familiars, perquè hi fessin ingressos des de l'exterior. Segons va dir, però, no podien requisar aquests números de compte perquè no tenien evidència que s'usessin per cometre cap acte il·lícit.