El reincident d'Artés que va ser detingut dissabte per haver agredit un vianant d'edat avançada a la plaça Crist Rei de Manresa està ingressat en estat greu a l'hospital Mútua de Terrassa com a conseqüència de les ferides rebudes en la baralla prèvia que havia tingut amb tres nois. Així ho van explicar ahir els Mossos d'Esquadra, que van afegir que el vianant, de 81 anys, ja va ser donat d'alta de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa el mateix dissabte.

El detingut, tal com va revelar aquest diari, és un veí de 35 anys de nacionalitat eslovaca, Peter C., que ja tenia nombrosos antecedents per delictes violents i robatoris, i que actualment tenia suspès un ingrés a presó, després d'haver estat condemnat l'any passat per un robatori violent.

Dissabte a la tarda, segons van explicar ahir els Mossos, durant la baralla anterior amb tres joves, Peter C. va rebre múltiples cops a la cara i va resultar ferit per un traumatisme cranial i altres lesions. Després de la batussa, va arrencar a córrer i, per causes que es desconeixen, sense motiu aparent, va donar un cop de puny a un vianant de 81 anys, que va resultar ferit de caràcter menys greu, segons el SEM. Els Mossos van detenir Peter C. poc després.

El detingut va ser evacuat a l'hospital Mútua de Terrassa. Els Mossos, per ordre del jutjat de guàrdia de Manresa, han deixat sense efecte la detenció, ja que l'home necessitarà uns dies de recuperació. Tot i així, quan sigui donat d'alta, Peter C. té l'obligació de comparèixer davant del jutjat per prendre-hi declaració.

Els Mossos, d'altra banda, mantenen oberta la investigació per identificar els tres nois que havien agredit Peter C. durant la baralla prèvia. El cos policial es basa en el relat de diversos testimonis.

Peter C. ja va ser detingut el febrer del 2014 per haver agredit set mossos davant d'un bar del Poble Nou de Manresa, després d'haver-hi protagonitzat una baralla. En aquelles mateixes dates, també va ser detingut per un robatori en un habitatge d'Avinyó. El maig del 2014, va ser denunciat pel seu germà per una agressió.

Finalment, el febrer del 2015 va ser condemnat a dos anys de presó pel Jutjat Penal 1 de Manresa per un robatori amb violència que havia comès l'agost del 2013. En el moment de la sentència, encara no tenia antecedents penals, ja que la resta de casos encara no han estat jutjats. Per això, la pena de presó, com que no era superior als dos anys, va quedar suspesa amb la condició que no tornés a delinquir.