L'expresident de l'entitat espanyolista Societat Civil Catalana (SCC), el santpedorenc Josep Ramon Bosch, es va negar ahir a declarar davant del jutjat de Manresa sobre el perfil fals de Facebook des d'on hauria insultat polítics i opinadors favorables a la independència. Bosch, que va ser denunciat per l'actor Toni Albà, considera que el delicte, en cas d'haver-se produït, ja ha prescrit.

L'associació de juristes Drets, que lluita contra les expressions de catalanofòbia i que representa Toni Albà en aquest procés, va interposar la querella el 16 de setembre passat. Segons la denúncia, Bosch, a través d'un perfil de Facebook amb el nom de "Fèlix de Sant Serní de Tavernoles", hauria publicat missatges presumptament injuriosos contra diverses persones, com Toni Albà, Pilar Rahola, Santi Vidal, Artur Mas o David Fernàndez, entre d'altres.

A la sortida dels jutjats, ahir l'advocat de Bosch, Josep Maria Fuster-Fabra, va explicar que el seu client es va acollir al dret a no declarar perquè "hem presentat un escrit argumentant que el delicte hauria prescrit". Segons Fuster-Fabra, els suposats missatges s'haurien penjat a Facebook el mes de juny del 2014, quinze mesos abans de la presentació de la denúncia, i els delictes d'injúries prescriuen al cap d'un any.