Els Mossos d'Esquadra han denunciat administrativament un granger de Calaf de 70 anys acusat d'haver-se desfet de conills morts llançant-los a contenidors d'escombraries. L'home té una explotació grangera a Sant Martí Sesgueioles i durant l'any passat va tenir una alta mortalitat d'aquests animals. Durant la investigació, s'han arribat a trobar més de 800 conills morts en diferents contenidors, la qual cosa provocava un risc de difusió de malalties.

Els fets, segons va explicar ahir el cos policial, es remunten al 27 d'octubre de l'any passat, quan un dels vigilants municipals de Calaf va alertar els Mossos que s'havien localitzat conills morts en contenidors de deixalles del poble.

Les primeres gestions dutes a termes per part de la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial Central van permetre esbrinar que la primera troballa de conills morts era del 23 de març del 2015. A partir d'aquí, aquest fet es va anar repetint puntualment al llarg de tot l'any.

Després de parlar amb diversos veïns de Calaf, els Mossos van esbrinar que l'autor dels abocaments possiblement era un veí de la població que tenia una granja de conills a Sant Martí Sesgueioles. Diverses testimonis havien vist com el propietari de la granja llançava els conills en diferents contenidors que estaven en el trajecte que l'autor feia des de la granja fins al seu domicili particular.

Els Mossos van esbrinar que, en l'últim any, la granja havia tingut una alta mortalitat de conills i, quan els contenidors de l'explotació estaven plens, el propietari posava els animals morts en bosses i els llançava als contenidors d'escombraries de Calaf. Al llarg de la investigació, es van arribar a trobar més de 800 conills morts.

Finalment, la setmana passada es van concloure les investigacions amb la denúncia del propietari de la granja per infringir la legislació vigent, ja que va abocar de manera irregular els animals morts que eren baixa a l'explotació.

Els Mossos recorden que els animals morts d'una granja poden suposar un risc de difusió de malalties, per la qual cosa és important la retirada adequada dels cadàvers i la seva correcta gestió.