Els Mossos d'Esquadra han detingut dos joves d'Olesa de Montserrat, de 19 i 20 anys d'edat, de nacionalitat marroquina, acusats d'haver robat en quatre habitatges de la població a plena llum del dia, quan els residents eren fora. Els arrestats, que ja tenien deu antecedents policials, trucaven als intèrfons dels habitatges per assegurar-se que no hi havia ningú.

Dos dels casos es van produir el 12 de desembre i el 13 de gener al matí, quan els propietaris de dos domicilis d'Olesa van trobar les portes d'accés dels seus pisos forçades i van descobrir que els lladres s'havien emportat diversos objectes de valor. En tots dos casos, els robatoris es van fer de dia i quan els propietaris no estaven momentàniament als domicilis.

A més, es dóna la circumstància que, o bé els mateixos propietaris es van creuar amb els joves quan sortien de robar de l'immoble, o bé van ser altres veïns que es van fixar en el fet que els joves trucaven als intèrfons de diferents pisos preguntant per persones que no hi vivien amb la intenció real de saber si hi havia algú o no en el pis en aquell moment.

Les descripcions facilitades pels diferents testimonis van ser cabdals perquè els investigadors poguessin esbrinar la identitat dels dos autors dels robatoris.

Les indagacions, a més, van permetre relacionar els detinguts amb dos robatoris més ocorreguts a la mateixa població durant aquest mes de gener. Segons els Mossos, van utilitzar el mateix modus operandi: van perpetrar els robatoris de dia i quan els propietaris dels pisos no hi eren.

Els detinguts, amb deu antecedents policials, van passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.