Un manresà que buscava la bona fortuna als jocs d'atzar va ser víctima, suposadament, de l'estafa d'un veí de la mateixa ciutat que s'atribuïa poders de vident. El client, en comprovar al llarg dels mesos que la sort no l'acompanyava, va decidir denunciar l'endeví, segons expliquen els Mossos d'Esquadra.

El veí de Manresa que ha estat víctima de l'estafa va visitar per primera vegada el vident el mes de juliol. El presumpte estafador viu a la capital bagenca, té 27 anys d'edat i procedeix de Mali. Els agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra el van detenir el dia 14 de gener passat per un delicte d'estafa.

El denunciant va dir a la policia catalana que havia anat a visitar l'endeví per tenir sort en els jocs d'atzar i que el va iniciar en un ritual perquè el destí i la bona fortuna l'acompanyés.

L'endeví el va anar citant durant mesos i a les visites li demanava quantioses sumes de diners per comprar diversos objectes que havien de servir per complir els desitjos del client a través de rituals de la sort. Amulets que havien de capgirar el futur d'aquest veí de Manresa en el jocs d'atzar.

Entre totes les visites, la quantitat de diners que havia invertit en el vident sumava 8.200 euros. La víctima, tot copsant que la seva sort no canviava i que tot continuava igual, es va convèncer que el jove procedent de Mali l'estava estafant i que els rituals que li recomanva no el convertirien en un expert en els jocs d'atzar.

Arran de la denúncia d'aquest veí de Manresa, els Mossos d'Esquadra de la Catalunya Central van iniciar una investigació que va concloure el dia 14 de gener amb la detenció a la mateixa ciutat del vident per haver comès presumptament una estafa.

La policia catalana explica que el detingut, que té antecedents, va passar el 15 de gener a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.