L'Audiència de Barcelona jutjarà la setmana que ve tres veïns d'Igualada acusats d'haver comprat narcòtics en farmàcies de la ciutat amb receptes mèdiques falsificades per ells mateixos. Els processats, que haurien sostret el talonari i el segell d'un metge, s'enfronten a una petició fiscal de sis anys i mig de presó per un delicte contra la salut pública i un de falsedat.

Els encausats són tres veïns d'Igualada d'entre 29 i 40 anys, Azucena M. F., Daniel S. C. i David R. G., amb antecedents penals. Els fets, segons l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, van tenir lloc entre el desembre del 2011 i el març del 2012. Els acusats, segons el fiscal, omplien amb les seves dades personals exemplars de receptes mèdiques de l'Institut Català de la Salut, hi posaven el segell d'un metge col·legiat i hi afegien una signatura il·legible. Tant el talonari de receptes com el segell haurien estat sostrets de la consulta del metge.

Els processats, segons la fiscalia, escrivien a les receptes les prescripcions d'un medicament narcòtic, Rubifen, que conté metilfenidat hidroclorur com a principi actiu, que és inclòs a la llista de substàncies psicotròpiques. Es tracta d'una substància derivada de l'amfetamina que provoca un dany greu a la salut, pel seu efecte estimulant. El medicament només es recepta per a trastorns de dèficit d'atenció. Un vegada, els acusats també van fer la prescripció d'Alprazolam.

Segons la fiscalia, els processats van aconseguir adquirir els narcòtics en dues farmàcies d'Igualada, diverses vegades. Finalment, un d'aquests establiments va descobrir els fets quan van ser alertats pel metge a qui havien sostret les receptes, i ho van denunciar als Mossos d'Esquadra.