Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre homes, d'entre 31 i 36 anys, de nacionalitat georgiana i russa, veïns de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat, acusats d'haver robat la caixa forta d'una casa de Berga. Tots quatre, amb antecedents, han ingressat en presó provisional per ordre del jutge de guàrdia de la capital berguedana.

Els fets, segons van explicar ahir els Mossos, van tenir lloc dijous de la setmana passada, cap a les 10 del matí. Una patrulla de paisà va observar dos turismes amb quatre ocupants, els quals tenien una actitud sospitosa i semblava que vigilaven alguna cosa.

Poc després, dues de les persones van marxar per un carrer i les altres es van esperar per la zona. Passats uns minuts, els dos homes que havien marxat van aparèixer amb una maleta de viatge i la van carregar al portaequipatges d'un vehicle.

Els Mossos van aturar les quatre persones i van escorcollar els dos vehicles. A l'interior de la maleta, hi havia una caixa forta, que presentava restes de fusta, com si hagués estat arrencada d'algun lloc. Seguidament, els agents van tenir coneixement que s'acabava de cometre un robatori en un casa de Berga, d'on havien sostret la caixa forta i una maleta de viatge. Els Mossos van detenir els quatre homes, com a presumptes autors del robatori.

Els detinguts, tots ells amb antecedents, van passar dissabte a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Berga, el qual va decretar l'ingrés a la presó de tots quatre.