La fiscalia investiga si els anteriors responsables de la Direcció de Presons de la Generalitat van cometre delicte de prevaricació en atorgar el tercer grau penitenciari a l'exconseller de Governació Jordi Ausàs, condemnat per contraban de tabac, només tres mesos després d'ingressar a la presó.

Segons informava ahir El País, la fiscalia qüestiona que el departament de Justícia concedís el règim de semillibertat a Ausàs, malgrat els informes contraris de l'equip de tractament de la presó de Ponent, que aconsellava la seva classificació en segon grau, el règim ordinari. L'Audiència Provincial de Lleida va confirmar aquesta setmana la denegació del tercer grau penitenciari a Ausàs, que va ser condemnat l'any passat a 4 anys de presó per contraban de tabac.

Va ser la direcció general de Serveis Penitenciaris, quan el titular era Pere Soler, la que va concedir a Ausàs el tercer grau el setembre passat, només tres mesos després d'entrar a la presó. La fiscalia va interposar un recurs contra aquesta concessió, que va ser acceptat pel jutge, de forma que se li va revocar el tercer grau.