L'Audiència de Barcelona ha confirmat la condemna d'un conductor que va perseguir un cotxe per la C-55, a Manresa, i hi va acabar xocant intencionadament fins a tres ocasions. L'acusat, José Luis C. F., va reaccionar d'aquesta manera quan el conductor de l'altre vehicle li va recriminar, tot tocant el clàxon i fent-li llums, que s'hagués incorporat a la calçada sense haver cedit el pas.

L'home ha estat condemnat a un any i nou mesos de presó, que no haurà de complir perquè no té antecedents, i a dos anys de retirada del carnet, que són les mateixes penes que li havia dictat el Jutjat Penal 3 de Manresa. L'acusat havia interposat recurs a la sentència, en considerar que no havien quedat acreditat els fets, però l'Audiència l'ha desestimat.

Els fets van tenir lloc el 28 de gener del 2013, cap a 1/4 de 7 de la tarda. El conductor acusat es va incorporar a la variant de Manresa de la C-55, a la calçada en sentit Barcelona, sense respectar el cediu el pas, tot i la densitat del trànsit que hi havia. El conductor d'un altre cotxe li va retreure l'acció tot fent-li senyals acústics i amb llums. Davant d'aquesta recriminació, l'acusat es va posar darrere del cotxe i va començar a empaitar-lo. El vehicle perseguit va canviar de carril en diverses ocasions.