El Sindicat Autònom de Policia (SAP) demana al departament d'Interior que implanti càmeres personals de gravació per als Mossos d'Esquadra per enregistrar les actuacions policials, tant per als efectius d'ordre públic com per als que treballen al carrer, especialment els membres de les Unitats de Seguretat Ciutadana. El SAP ha activat la petició després que la gravació d'una actuació de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) mostrés com un home intentava clavar un ganivet a un agent en l'accés a l'interior del domicili, on s'havia parapetat. El SAP considera que aquest vídeo "evidencia la necessitat d'implantar" càmeres i argumenta que aquests dispositius unipersonals són una "doble garantia" tant per als Mossos com per als ciutadans.

El portaveu del SAP, Valentín Anadón, defensa que els avantatges d'implantar càmeres personals en el cos dels Mossos d'Esquadra són "evidents", ja que representen "una doble garantia i un plus de seguretat jurídica tant per als ciutadans com per als policies".

El sindicat argumenta que l'enregistrament evitaria "denúncies falses per presumptes males praxis policials" i també permetria demostrar quan un agent ha estat agredit.

El SAP assenyala que "històricament" han reclamat la instal·lació de "càmeres, visibles i degudament senyalitzades, a les zones de custòdia de detinguts i a l'interior de vehicles patrulla", i ara també, a més a més, demanen "la dotació de càmeres unipersonals per gravar les actuacions més conflictives".