La nau de Santpedor afectada per l'incendi de dimecres, de l'empresa local Fibertub, traslladarà provisionalment la seva activitat a l'altra factoria que té al poble, on seran reubicats els onze treballadors. Així ho va explicar ahir el propietari de la factoria, Jaume Tatjé, que va assegurar que encara es desconeix l'origen del foc.

L'incendi va cremar la teulada i les parets de la nau, ja que eren de poliuretà, un producte altament inflamable, i també va cremar una part dels residus de l'activitat. Però, en canvi, no va afectar el magatzem intern on hi ha guardada la resina, ja que es tracta d'un compartiment ignífug, protegit contra el foc. El fet que no cremés la nombrosa resina que hi havia emmagatzemada en aquest espai va evitar que l'incendi agafés dimensions encara més grans.

De fet, segons va constatar ahir Jaume Tatjé, tot i que la carcassa de la nau va cremar totalment, una part del material i de la maquinària que hi havia a l'interior del recinte es va poder salvar. Segons va afegir, tampoc no va cremar la resina que hi havia a fora del magatzem, a l'àrea de producció.

De tota manera, ara s'haurà de valorar quins elements es podran aprofitar i quins altres hauran quedat inservibles. Ahir mateix, els operaris de la nau ja van començar les tasques de neteja i de retirada de tot el material que va poder esquivar l'efecte del foc.

"És una situació molt desagradable. El dijous era desesperant veure com les flames destruïen la nau. Però ara toca remuntar i tirar endavant", va comentar ahir Tatjé. L'incendi va començar per causes que es desconeixen a 3/4 de 7 de la tarda a la part del fons de la nau, situada al polígon Santa Anna II. A aquella hora ja no hi havia operaris, que havien acabat el torn a les 6. "Uns veïns van veure el foc i ens van trucar de seguida", va dir.