Artur Segarra, excandidat de Plataforma per Catalunya (PxC) a Manresa i principal sospitós de l'assassinat de l'empresari català David Bernat, va ser lliurat ahir a les autoritats tailandeses després de la seva detenció a Cambodja.

Segarra, que és natural de Terrassa i té 37 anys, va ocupar el lloc número 20 de la llista electoral de PxC a Manresa l'any 2007, tal com va avançar Regió7. En l'edició de dissabte, l'expresident de la formació ultra, Josep Anglada, assegurava que no coneixia de res Segarra. Ahir, Anglada va afegir que, després de buscar a la documentació del partit, tampoc no consta que hagi estat mai afiliat ni simpatitzant de la formació.

"Estem segurs, amb les evidències i testimonis, que hem capturat el culpable", va anunciar ahir el comissari general de la policia tailandesa, Chakthip Chaijindra, en roda de premsa.

Segarra, segons els oficials, va negar els càrrecs d'assassinat premeditat i ocultació de proves, entre d'altres, dels quals l'acusa la justícia tailandesa, en relació amb la mort de David Bernat.

En arribar en helicòpter a un aeròdrom al nord de Bangkok, el sospitós va oferir una imatge de tranquil·litat, en somriure i saludar de manera respectuosa els uniformats, als quals es va dirigir en l'idioma local, segons testimonis.

El detingut vestia la mateixa roba que durant la seva captura, la tarda de diumenge a la ciutat cambodjana de Sihanoukville, uns pantalons texans i una dessuadora esportiva verd-i-negra.