Els Bombers de la Generalitat han hagut de treballar en una dotzena d'incidències causades per vent a Manresa, al llarg d'aquesta passada nit-matinada de dimarts a dimecres. Cap d'elles no ha provocat ferits. L'observatori meteorològic de la Culla va anotar una ratxa màxima de 72 km/h, quan passaven deu minuts de les 11 de la nit.

La incidència més rellevant es va produir a 1/4 d'1 de la matinada al carrer Dante, on va caure la cornisa d'un edifici a sobre d'un cotxe aparcat. Tot i els danys materials, no hi va haver ferits.

D'altra banda, els Bombers també han hagut de retirar arbres caiguts a la carretera de Cardona i al carrer Pare Algué i, a més, s'han hagut de retirar preventivament teules, xarxes metàl·liques, portes i elements d'edificis que estaven a punt de caure, en carrers com Oleguer Miró, Talamanca, Arquitecte Gaudí, Josep Esteve, Verge de l'Alba i Pere Vilella.

D'altra banda, a l'estació de Ferrocarrils del Passeig Pere III, els Bombers també van haver de treure unes uralites que perillaven de caure. A més, van acudir a l'antiga fàbrica de la carretera de la Renfe advertits per la caiguda d'arrebossat de l'edifici.

Per últim, aquest dimecres al migdia, els Bombers han hagut d'adreçar-se al carrer Àngel Guimerà per sanejar una claraboia afectada també per la ventada.

Fora de Manresa, els Bombers van haver de retirar branques que ocupaven la via en un carrer de Pineda de Bages i a la carretera vella entre Manresa i Igualada (C-37z).

No obstant, els cops més forts de vent s'han assolit amb ratxes de fins a 139 km/h al Puig Sesolles (Vallès Oriental), 105,8 km/h a la Tosa d'Alp (Cerdanya), 104 km/h a Ulldeter (Ripollès), 92,9 km/h a Prat d'Aguiló (Cerdanya) o 92,5 km/ al Port del Comte (Solsonès).