La policia tailandesa va assegurar ahir que disposa de proves d'ADN i declaracions de testimonis que permeten incriminar el terrassenc Artur Segarra, excandidat de Plataforma per Catalunya (PxC) a Manresa, com a responsable de l'assassinat a Bangkok de l'executiu lleidatà David Bernat. Segarra defensava ahir en una entrevista a El Mundo la seva innocència i assegurava que ha estat víctima d'una "trampa".

Però Segarra, que va ocupar el número 20 de la llista electoral xenòfoba l'any 2007 a Manresa, "havia preparat bé" el crim, tot i que va deixar "rastres" dels seus actes, va assegurar ahir el general de la policia Panya Mamen, cap de la investigació criminal, després d'una reunió amb el seu equip a la seu de la policia de Bangkok.

Un equip forense examina proves "importants", els resultats de les quals seran coneguts durant les properes 24 hores, encara que va eludir especificar on van ser trobades les esmentades mostres. Panya va remarcar que les versions rebudes d'una desena de testimonis i coneguts de Segarra concorden entre elles.

La policia sospita que Segarra va actuar en solitari quan va assassinar, va esquarterar i va llançar les restes de Bernat al riu, però creu que en la trama d'extorsió a la víctima hi podria haver més implicats, va afegir Panya.

"Estem seguint els rastres deixats en les transferències de diners. No descartem que hi hagués moviments a comptes de tercers", va apuntar l'oficial.

Segarra es va reunir ahir amb representants de l'ambaixada d'Espanya a Bangkok, a qui va sol·licitar un intèrpret per als interrogatoris, mentre les autoritats tailandeses no esperen "res" significatiu de les declaracions de l'imputat.

La Cort Penal va emetre dilluns una ordre d'arrest contra el sospitós, al qual acusa d'assassinat premeditat i ocultació de proves, entre altres càrrecs.