La fiscalia demana vuit anys de presó per a un veí de Manresa, Miguel Ángel P. H., de 38 anys d'edat, acusat d'haver clavat una ganivetada al coll a la seva parella sentimental, el desembre del 2014. L'home serà jutjat la setmana vinent a l'Audiència de Barcelona per un delicte d'intent d'homicidi. La dona va poder sortir a demanar ajuda després de l'agressió.

Els fets, segons l'escrit de conclusions provisionals de l'acusació pública, van tenir lloc el 21 de desembre del 2014 al domicili on convivien l'acusat i la seva companya sentimental, a la zona de Passeig i Rodalies. L'home, segons la fiscalia, va demanar a la víctima tenir relacions sexuals. Ella s'hi va negar i, aleshores, l'acusat va començar una discussió, gelós perquè es pensava que ella tenia un amant. L'home li va recriminar que aquest era el motiu pel qual la víctima no volia tenir relacions.

La dona va anar a l'habitació a canviar-se de roba i aleshores l'acusat, segons la fiscalia, es va adreçar a la cuina i va agafar un ganivet de nou centímetres de fulla. Quan la víctima va tornar a la sala d'estar, l'acusat li va propinar una ganivetada al coll, assegura el ministeri fiscal, que afegeix que ho va fer amb l'objectiu de posar fi a la vida de la víctima, i també com a manifestació de la discriminació, la desigualtat i la relació de poder que volia exercir sobre ella.

En rebre la punyalada, la dona es va col·locar la mà al coll per tallar l'hemorràgia i es va dirigir al telèfon per trucar a la policia, però l'acusat s'hi va interposar. Finalment, la víctima va poder sortir del pis tot i l'intent de l'acusat d'agafar-la del braç per evitar-ho.

Com a conseqüència, la dona va patir una ferida incisa de quatre centímetres de llarg que va tardar dotze dies a curar-se. El jutge va enviar a presó preventiva el processat i li va dictar una ordre d'allunyament de la víctima.