L'apoderat del xeic àrab que va posseir sis finques a Santa Maria d'Oló no serà finalment jutjat per presumpta estafa durant la venda dels terrenys. L'home, Agustí G. F., que va ser denunciat per la família reial saudita, pateix actualment una demència senil per la seva avançada edat, 91 anys. Per aquest motiu, el jutge ha arxivat la causa contra ell, segons han explicat a Regió7 fonts judicials. El judici, doncs, arrencarà demà a l'Audiència de Barcelona sense ell.

Agustí G. F. s'enfrontava a una petició fiscal de cinc anys de presó per haver-se quedat presumptament els 6,7 milions d'euros de la venda de les sis finques de Santa Maria d'Oló, que havien estat propietat de Saab Bin Abdul Aziz, germà del rei Halid d'Aràbia Saudita. En aquests terrenys es troben els castells de Rocabruna i de Rocafort, on el xeic àrab va viure entre els anys 1982 i 1984 i on va establir la seva segona residència fins a la seva mort, l'any 1993.

La fiscalia i la família reial saudita acusaven Agustí G. F. d'haver autoritzat la venda sense el permís dels hereus i d'haver-se apropiat els diners de l'operació, tot i ser conscient que els poders que li havia atorgat el príncep s'havien extingit amb la seva mort. La venda es va realitzar l'any 2001, la família reial saudita va interposar la denúncia el 2004, però el judici s'ha retardat fins a aquest 2016.