El Jutjat Penal 3 de Manresa va absoldre de viva veu aquest dimarts al matí els quatre veïns que van ser denunciats per l'ocupació per part de la PAHC del bloc del carrer Girona de la ciutat.

L'absolució es va produir després que en el judici, celebrat ahir al matí, l'anomenat banc dolent (SAREB), propietari de l'immoble, hagi retirat l'acusació d'usurpació, tot manifestant que els veïns ara viuen al bloc pagant un lloguer social en virtut d'un acord amb l'Ajuntament i amb l'Agència Catalana de l'Habitatge.

Aquest fet ha propiciat que la fiscalia, que demanava per als acusats una multa econòmica i el desallotjament de l'edifici, hagi acabat retirant finalment la seva acusació. Per aquest motiu, la jutgessa ha absolt els quatre veïns, que ahir en el judici es van acollir al seu dret a no declarar.

L'absolució va ser àmpliament celebrada per la cinquantena de membres de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Bages, que es van concentrar ahir al matí davant de les portes del jutjat.