Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir el passat 15 de febrer a Castellbell i el Vilar, un home i una dona, de 28 i 31 anys, de nacionalitat espanyola i veïns Santa coloma de Gramenet i Barcelona, com a presumptes autors d´un delicte contra la salut pública en ser enxampats amb 2,5 quilos de marihuana dins del cotxe.

Els fets van succeir el passat 15 de febrer, pels volts de les dues del migdia, durant un control policial que s´havia muntat a la carretera C-16, dins el terme municipal de Castellbell i el Vilar. Els agents van aturar un vehicle, ocupat per dues persones, que poc abans d´arribar a la zona del control s´havia aturat sense cap motiu aparent.

Durant l´escorcoll, a la zona del portaequipatge, van localitzar una maleta que contenia 10 bosses plenes de marihuana. En total, hi havia 2,570 quilograms d´aquesta substància.

Davant d´aquests fets els agents van detenir les dues persones com a presumptes autores d´un delicte contra la salut pública.

Els detinguts van passar el dia 16 a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.

D´altra banda, agents de la Policia de la Generalitat - cos de Mossos d'Esquadra de la comissaria d´Igualada van detenir el passat 12 de febrer, un jove de 23 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Santa Margarida de Montbui (Anoia), com a presumpte autor d´un delicte contra la salut pública.

La detenció és el resultat d´una investigació iniciada fa uns mesos després de tenir indicis de la existència d´una persona que es dedicava a distribuir haixix.

La investigació va concloure al passat 12 de febrer amb la localització i detenció, a Santa Margarida de Montbui, del presumpte traficant. En el moment de la seva detenció se li va intervenir 383 grams d´haixix, distribuïts en quatre tauletes premsades.

El mateix dia de la detenció es va realitzar una entrada i perquisició al domicili del detingut on es van localitzar 4.254 euros. Tot apunta que els diners intervinguts, presumptament, procedeixen del tràfic de droga.

El detingut va passar el dia 13 a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia d´Igualada.