La Policia Local de Solsona ha obert una investigació per determinar si la nau on dilluns va morir un home per l'incendi fortuït d'un cotxe acollia alguna activitat econòmica no regularitzada. La hipòtesi principal, segons fonts municipals, és que la víctima desenvolupava algun tipus de feina a l'edifici, però es desconeix si ho feia per compte propi o per a tercers. Fa un temps, la nau havia acollit un taller de reparació de cotxes que no tenia els permisos requerits.

Tot i que el jutge està pendent de rebre els resultats definitius de l'ADN, la investigació ha identificat inicialment la víctima com un home d'origen marroquí, sense vinculació amb el Solsonès, amb família directa a Barcelona, segons han explicat les mateixes fonts municipals.

De fet, s'han pres mostres de l'ADN del germà de la persona identificada com a difunta, per determinar si els dos perfils genètics coincideixen. Per aquest motiu, els Mossos d'Esquadra van indicar ahir que, fins que no s'obtinguin els resultats, no es podrà saber amb certesa absoluta la identitat del finat.

L'incendi, tal com va informar ahir aquest diari, va tenir lloc dilluns al migdia a l'interior del garatge d'una nau de la zona del Vinyet de Solsona, a prop de la depuradora. El foc va cremar completament un cotxe, a causa d'un curtcircuit fortuït a la bateria, segons ha apuntat la investigació dels Mossos. A l'interior del vehicle, hi havia la víctima, que presumiblement estava dormint en el moment de l'incendi. Per aquest motiu, no s'hauria adonat a temps del foc i va morir com a conseqüència de la intoxicació pel fum.

Fonts municipals han descartat la possibilitat que la víctima estigués vivint a l'edifici i han apuntat que la hipòtesi més plausible és que desenvolupés algun tipus d'activitat laboral a la nau. La investigació haurà de determinar si havia llogat l'edifici per treballar-hi pel seu compte o si, en canvi, treballava per als propietaris o per a altres possibles llogaters.

Fa un temps, segons les mateixes fonts, la policia ja va denunciar els propietaris d'aquesta nau perquè acollia un taller de reparació de cotxes que no estava regularitzat. Des de llavors, l'Ajuntament no tenia constància que hi hagués cap activitat a l'empresa.