Els Mossos han detingut cinc persones pertanyents a un grup criminal que el 26 d'octubre passat va atracar una sucursal bancària a Vallbona d'Anoia, després d'amenaçar amb armes de foc dos empleats quan entraven a treballar.

Les detencions es van dur a terme el 17 de febrer passat i els detinguts són cinc homes d'edats compreses entre 42 i 49 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Sant Adrià de Besòs i l'Hospitalet de Llobregat, segons els Mossos.

Les mateixes fonts han indicat que durant l'atracament els assaltants van obligar un dels treballadors a activar el retard de la caixa forta, i a un altre el van lligar amb brides. Els assaltants van aconseguir emportar-se 11.144 euros en efectiu i els dos telèfons mòbils dels empleats perquè no poguessin avisar la policia.

Durant la investigació es va poder constatar que l'atracament el van cometre tres persones i que dues més vigilaven a l'exterior i preparaven la fugida. Els Mossos van muntar un operatiu a Sant Adrià i a l'Hospitalet per detenir quatre dels atracadors, ja que el cinquè era a la presó. També han assenyalat que, en els escorcolls, els policies van localitzar tres armes detonadores, roba de disfressa, i cocaïna preparada en dosis i estris per a la seva manipulació.