Un incendi a la cuina de l'escola Dolors Martí d'Igualada va obli-gar ahir al matí a evacuar preventivament tots els alumnes al pati, segons van informar l'Ajuntament i els Bombers. El foc va ser apagat ràpidament amb l'extintor pels treballadors, i un d'ells va haver de ser atès per una irritació lleu.

Els fets van tenir lloc a 2/4 d'11 del matí, quan es va produir un petit foc en un forn de la cuina del centre. Els treballadors del centre el van apagar amb l'extintor. Tot i que el foc es va apagar de seguida, va fer saltar l'alarma antiincendis, per la qual cosa es va activar automàticament el protocol d'emergència. D'aquesta manera, es va tallar el subministrament de gas de la instal·lació i es va evacuar tots els escolars al pati per evitar qualsevol incidència.

Fins a l'indret s'hi van desplaçar efectius dels Mossos d'Esquadra i del Sistema d'Emergències

Mèdiques, a banda d'una dotació dels Bombers, que bàsicament va fer tasques de ventilació per treure el fum de dins de l'edifici. Cap a 2/4 de 12 del matí, els infants van tornar a entrar a l'edifici i les classes es van poder reprendre amb normalitat.

L'Ajuntament d'Igualada i el Consell Comarcal de l'Anoia ja han disposat l'arribada d'aliments per als propers dies, de manera que es preveu que el servei de menjador funcioni normalment. Paral·lelament, es durà a terme una revisió exhaustiva i la reparació de la cuina afectada per l'incident, abans de la seva posada en marxa. El consistori va voler agrair la professional i la ràpida reacció del personal, ja que, segons va assenyalar, va garantir en tot moment la seguretat dels escolars.