L'empresa Afinques ha alertat les seves comunitats de propietaris sobre la proliferació d'ocupacions il·legals d'immobles a Manresa i a la resta del Bages. En alguns casos, assegura, els ocupants arriben a llogar els immobles, de forma evidentment il·legal.

En un correu electrònic, Afinques informa que "ens estem trobant que en algunes comunitats administrades per nosaltres, a les quals hi ha pisos buits provinents d'entitats bancàries, han intentat forçar les portes d'aquests pisos per ocupar-los".

El comunicat afegeix que, "segons informacions dels Mossos d'Esquadra, actualment existeixen grups organitzats per la zona del Bages que es dediquen a obrir pisos, i després els lloguen o els ocupen il·legalment, de tal manera que no es pot fer fora els ocupants, sinó és mitjançant un procés judicial molt llarg, que ha d'iniciar qui sigui propietari del departament en qüestió".

Per aquest motiu, Afinques aconsella "tenir la màxima cura a l'hora de permetre l'accés a la comunitat a persones desconegudes i, en cas de detectar algun moviment sospitós, trucar urgentment als Mossos d'Esquadra de Manresa o al telèfon d'emergències 112".