El Jutjat Penal 2 de Manresa va condemnar ahir a dos anys de presó el veí de Castellnou de Bages que fa un any i mig va intentar agredir amb una destral nombrosos agents dels Mossos. La jutge, però, li ha suspès l'ingrés penitenciari a canvi d'imposar-li cinc anys de llibertat vigilada i d'obligar-lo a mantenir un programa de desintoxicació d'alcohol i a fer un curs de formació cultural.

A més a més, l'acusat, Joaquim B. P., haurà de pagar el valor de les destrosses que va causar amb la destral als vehicles patrulla dels Mossos (922 euros) i una multa econòmica de 450 euros. La jutge li va permetre ahir fer-hi front en deu mensualitats.

Els fets van tenir lloc l'1 d'agost del 2014, en una casa del carrer de Castelltallat de la urbanització del Serrat de Castellnou de Bages, on vivia amb la seva mare, una dona octogenària dependent i amb problemes de mobilitat.

Cap a les 4 de la tarda, els Mossos d'Esquadra hi van acudir alertats per la dona, que, espantada, avisava que s'havia discutit amb el seu fill i que estava molt nerviós. L'home, de fet, s'havia posat a destrossar el mobiliari de l'immoble amb una destral.