Dos joves s'enfronten a una petició fiscal de sis anys de presó per haver agredit un vianant a Manresa amb puntades de peu i haver-li robat el telèfon mòbil i els diners. Tots dos, Yassine B. M. i Bilal B. B., sense antecedents penals, afronten avui el judici dels fets al Jutjat Penal número 3 de Manresa.

Els fets, segons l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, van tenir lloc el 15 d'abril de l'any passat, cap a 1/4 d'1 de la matinada. Els dos acusats, juntament amb un menor d'edat que serà jutjat en un altre procediment, es van dirigir a la víctima, un jove que era a la Muralla de Sant Francesc de Manresa parlant per telèfon mòbil.

Segons el mateix escrit d'acusació pública, Yasmine B. va donar una puntada de peu a la cara de la víctima, que, com a conseqüència de l'agressió, va caure a terra. A continuació, els tres agressors li van donar puntades de peu per tot el cos i van acabar agafant-li el telèfon mòbil i una cartera, on duia 40 euros en efectiu i diversos documents d'identitat.

A causa dels fets, l'agredit va tenir un traumatisme cranioencefàlic, tot i que no va perdre el coneixement, amb una ferida al cap i una contusió cervical i dorsal. Les ferides van requerir diversos punts de sutura i van tardar al voltant de deu dies a curar-se. Com a seqüeles, explica ministeri fiscal, el jove té una cicatriu i dolors lleus a l'esquena.

Per aquests fets, la fiscalia acusa Yassine B. i Bilai B. d'un delicte de robatori amb violència, pel qual demana quatre anys de presó, i d'un delicte de lesions, pel qual sol·licita dos anys de presó més. La suma total que reclama la fiscalia, per tant, és de sis anys d'internament penitenciari.