El Jutjat Penal 2 de Manresa va haver de suspendre ahir a última hora el segon judici que ha d'afrontar Carlos M. P., l'home que durant el 2013 va estafar capellans al Berguedà i al Solsonès.

La vista judicial s'havia de fer ahir a Manresa, però el jutjat, a l'hora de fixar la data, no havia comptat que ahir era festiu a Andalusia, on viu actualment Carlos M. P. L'home havia de declarar mitjançant una videoconferència des dels jutjats de Jerez de la Frontera, però, com que estaven tancats a causa de la festivitat, el jutjat manresà es va veure obligat a suspendre el judici i a reassenyalar-lo per al proper 31 de maig.

El cas que arribava ahir als jutjats va tenir lloc el 30 de desembre del 2013. La víctima va ser el rector de Gironella, Àngel Pla, que ahir va acudir als jutjats de Manresa per declarar per aquest assumpte, sense que finalment ho pogués fer a causa de la suspensió.

Els fets, tal com va publicar aquest diari dimarts passat, van tenir lloc quan Carlos M. P. va trucar a mossèn Pla simulant que era el rector de Berga, Marc Majà. Segons el ministeri fiscal, l'acusat, que s'enfronta a tres anys de presó, el va enganyar dient-li que fes dos ingressos de 450 i 350 euros, al·legant que eren per a causes solidàries.

L'any passat, Carlos M. P. ja va ser condemnat per dues estafes idèntiques comeses contra mossèn Josep Maria Ballarín i un rector jubilat de Solsona, Manel Guiu. En aquell judici, l'acusat ja va declarar per videoconferència des de Jerez de la Frontera. L'home va reconèixer els fets i va ser condemnat a un any i nou mesos de presó, que no va haver de complir perquè llavors no tenia antecedents.