Els Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Central han denunciat una empresa de Granollers i dos homes, de 52 i 31 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Manresa i Sabadell, com a presumptes autors d´una infracció administrativa per la mala gestió de residus.

Segons ha explicat aquest dimecres el cos policial, el passat 17 de febrer, la Unitat Regional de Medi Ambient realitzant patrullatge preventiu per la comarca del Bages, va localitzar a la carretera C-55, dins el terme municipal de Manresa, una furgoneta carregada de residus.

Els agents van aturar el vehicle i van observar que transportava una gran quantitat de pneumàtics vells, bateries de vehicle i ferralla d´automoció. Quan se li va demanar la documentació pertinent, els mossos van observar que el conductor no estava autoritzat per portar aquella càrrega. Així doncs, se´l va denunciar administrativament per realitzar un transport de residus d´automoció sense autorització de l´Agència de Residus de Catalunya.

A més, van detectar que el transportista portava el justificant de recepció complimentat amb hora i data d´entrega i amb el segell del gestor a on teòricament havien d´anar els residus.

Es van fer les gestions corresponents per descartar el furt dels justificants, però el resultat va ser que l´empresa gestora havia proporcionat el justificant de recepció en blanc al transportista. D´aquesta manera el transportista l´havia complimentat sense haver fet l´entrega. Per aquest motiu, es va denunciar a l´empresa gestora de residus per haver facilitat aquesta documentació.

D'altra banda, els mossos van anar al taller mecànic que havia subministrat el material al conductor, i van denunciar el seu propietari per una mala gestió de residus, ja que va fer entrega d´aquests a una persona no autoritzada per l´Agència de Residus de Catalunya, així com per no poder acreditar la gestió de pneumàtics fora d´ús.